Thon gir ny milliongave til Bjørneparken i Vassfaret

Thon begynte å fatte interesse for bjørnene i Flå da han ble stoppet av lensmannen i en fartskontroll i 2006. De to begynte å snakke om bjørnene, og etter at milliardæren dro og så på bjørnene som prøvde å kjøle seg ned i et lite myrhull ga han 300.000 kroner til parken for at bjørnene skulle få en badedam. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Thon begynte å fatte interesse for bjørnene i Flå da han ble stoppet av lensmannen i en fartskontroll i 2006. De to begynte å snakke om bjørnene, og etter at milliardæren dro og så på bjørnene som prøvde å kjøle seg ned i et lite myrhull ga han 300.000 kroner til parken for at bjørnene skulle få en badedam. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Milliardæren Olav Thon bidrar med en pengegave på i overkant av 30 millioner kroner for å holde egenkapitalen til Bjørneparken i Vassfaret i pluss.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Dagens Næringsliv har Thon til sammen gitt nesten 100 millioner kroner til Bjørneparken, som ligger i Thons hjemkommune Flå. Parken i Vassfaret ble nødt til å nedskrive verdiene med 50 millioner kroner i 2015.

Parken i Hallingdal gir turister mulighet til å se på norske husdyr og ville norske dyr som gaupe og bjørn. I tillegg kan gjestene besøke et nylig åpnet tropisk anlegg med kvelerslanger og andre eksotiske dyr.

Thon har i tillegg til å støtte bjørnene bygget kjøpesenter, hotell, jakt- og fiskesenter, leilighetskompleks, hyttefelt og McDonalds-restaurant i kommunen, som han også selv flyttet til i 2012.

Les også: Thon kjøper ut Reitan

Thon tjener 35 ganger mer på å leie ut til flyktninger, enn til skoleelever

Olav Thon flyttet formuen – kommunen får tøffere tider