Sterkeste kvartalsøkning siden 2006 for Aker

DRIVER GODT: Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker kan konstatere at til tross for lavere resutat, har selskapets verdi økt.
DRIVER GODT: Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker kan konstatere at til tross for lavere resutat, har selskapets verdi økt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aker hadde et resultat før skatt på 300 millioner kroner i årets andre kvartal, 34 millioner lavere enn i samme kvartal i fjor. Samtidig gir fusjon den største verdiøkningen siden 2006.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aker skriver i sin kvartalsrapport at nettoverdien har økt med 29 prosent i perioden, til 24,7 milliarder kroner i andre kvartal i år.

– Det er den sterkeste kvartalsøkningen siden 2006. Fusjonen med Det norske står alene for 4 milliarder kroner av verdiveksten på 5,8 milliarder kroner. Det er en påminnelse om vekstpotensialet i olje- og gassektoren, sier administrerende direktør Øyvind Eriksen.

Kvartalsrapporten viser et kraftig omsetningsfall. Samlede inntekter i konsernet falt fra 14,8 milliarder kroner i andre kvartal i fjor til 11,7 milliarder kroner i samme kvartal i år.