Finanstilsynet har avdekket lovbrudd hos Sissener

SISSENER: Finanstilsynet mener selskapet til Jan Petter Sissener ikke har gjort jobben sin etter boka.
SISSENER: Finanstilsynet mener selskapet til Jan Petter Sissener ikke har gjort jobben sin etter boka. Foto: Knut Falch / NTB scanpix

Finanstilsynet har avdekket brudd på hvitvaskingsreglene og verdipapirhandelloven i meglernestor Jan Petter Sisseners kapitalforvaltningsselskap Sissener AS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finanstilsynet mener at den såkalte compliance-funksjonen, en stillingsfunksjon som jobber med regeloverholdelse og interne rutiner, ikke er effektiv nok. Dermed bryter selskapet hvitvaskingsreglene, skriver DN. Selskapet skal også ha brutt verdipapirhandelloven og verdipapirforskriften blant annet på grunn av manglende eller ufullstendige kundeavtaler, ifølge tilsynet.

Manglene gjør det vanskelig å etterprøve hvorvidt selskaper har foretatt kundeklassifisering og kundetesting i forkant av investeringstjenester.

– Vi tar rapporten til etterretning og har styrket compliance-siden med en person til. Det er det eneste jeg vil si om det, sier sjef for selskapet Jan Petter Sissener til avisa.

I tilsvaret fra Sissener AS til Finanstilsynet kunne selskapet dokumentere at enkelte av avtalene var signert av kunden. Men selskapet sier seg enig i at det foreligger ufullstendig kundedokumentasjon, og at de vil innhente dokumentasjon innen kort tid.

Personvernpolicy