Høyres Flåtten åpen for ekstra kutt i selskapsskatten

Svein Flåtten (H) mener selskapsskatten kan være for høy.
Svein Flåtten (H) mener selskapsskatten kan være for høy. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Svein Flåtten i Høyre mener selskapsskatten kan være for høy, selv etter at den kuttes til 23 prosent som følge av skatteforliket. Han sier britenes planer om å kutte til 15 prosent er et signal som tas alvorlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britenes finansminister George Osborne varslet skattekuttet etter brexitavstemningen, og nå vil Flåtten ha en ny skattedebatt her hjemme, rett etter at skatteforliket kom på plass, skriver Dagens Næringsliv.

– Dersom et så stort og viktig naboland gjennomfører dette, er spillereglene endret, sier Høyres finanspolitiske talsmann om Osbornes planer. Han viser til at skatteforliket inneholder et punkt om nettopp å ta hensyn til hva som skjer ellers i verden. Men han vil ikke si hvilken prosent han mener vil være riktig å legge seg på.

Les også: Høyre vil bygge flere små boliger i Oslo

– Jeg bare konstaterer at skatteutvalget som utredet reformen, foreslo 20 prosent. Regjeringen foreslo 22 prosent, og Stortingets kompromiss var på 23 prosent, men samtidig lagde vi altså en sikkerhetsventil, sier Flåtten.

Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson, Marianne Marthinsen, advarer mot flere kutt.

– Vi har et forlik om nivået innen 2018, og det blir krevende nok å oppfylle det målet. En viktig del av forliket er at Norge ikke skal ta ledertrøyen i et internasjonalt skattekappløp, sier Marthinsen.

Les også: Norsk familie fant irsk «skatt» på fjelltur

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus