Flere bedrifter bryter arbeidsmiljøloven

<p>LOs sommerpatrulje har avslørt at nesten en av tre arbeidsgivere bryter loven. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)</p>
LOs sommerpatrulje har avslørt at nesten en av tre arbeidsgivere bryter loven. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Over 1.000 bedrifter bryter arbeidsmiljøloven, ifølge LOs sommerpatrulje. Det er en økning på ti prosent sammenlignet med fjoråret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOs sommerpatrulje har hittil funnet ut at 1.011 av 3.194 bedrifter bryter arbeidsmiljøloven. Det tilsvarer 31 prosent og er en økning på ti prosent fra i fjor, ifølge P4 Nyhetene.

Les også: – Et uryddig og kjedelig arbeidsmiljø er dårlig for hjernehelsen

Leder for sommerpatruljen, Pål Henriksen Spjelkavik, forklarer at en del av økningen skyldes at de i år også undersøker verneombudsordningen ved arbeidsplassene.

– Dersom arbeidstaker ikke har informert om at det er verneombud på stedet og hvem det er, om det ikke er verneombud på stedet eller om arbeidsgiver har satt seg selv til å være verneombud så ser vi på det som et lovbrudd, sier han.

De vanligste feilene blant bedrifter er manglende arbeidskontrakt. Det gjenstår én uke av sommerpatruljen.

Les også:

Rapport: Helsefarlig arbeidsmiljø i TV 2

Oppdaget lovbrudd ved 26 av Stordalens hoteller

Etisk handel er mer enn bare lønn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus