Overskuddet vokser i P4

<p>Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

P4-gruppens inntekter økte i 2015. Det bidro til å løfte overskuddet for den kommersielle radioaktøren til 96,8 millioner kroner før skatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet er 13,3 millioner kroner bedre enn i 2014. Det er nesten like mye som veksten i omsetning, som økte med 14,6 millioner kroner til 426,9 millioner, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi føler oss veldig heldige når vi ser rundt oss – på resten av mediebransjen. Vi har hatt stabil vekst fra vi startet. Det er lite som tyder på at radio vil lide samme utvikling som andre tradisjonelle medier med det første, sier radiosjef Kenneth Andresen i P4. Mens både fjernsyn og aviser har opplevd flere år med nedgang, har lyttertallene for radio holdt seg stabile.

Les også: Radio Norge vil ha en del av NRKs finansieringspott

Likevel er det ikke sikkert veksten fra i fjor kommer til å fortsette i 2016. De første fem månedene i år har omsetningen av radioannonser falt med 7,6 prosent, ifølge Mediebarometeret.

Også driftsresultatet i P4-gruppen ble styrket i 2015, om enn ikke like klart som inntektene og resultatet før skatt. Driften ga et overskudd på 89,8 millioner kroner i fjor, 4,6 millioner mer enn året før.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus