Meny

Tidligere Statoil-sjef ryktes til verdens største oljeselskap

Helge Lund ryktes å være på vei inn i verdens største oljeselskap, Saudi Aramco. Arkivfoto: Berit Roald (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Statoil-sjef Helge Lund kan være aktuell som styremedlem i Saudi-Arabias statsoljeselskap Saudi Aramco, ifølge britiske medier.

Ifølge den engelske avisen Sunday Times kan Helge Lund være på vei inn som styremedlem i Saudi-Arabias statsoljeselskap Saudi Aramco. Dagens Næringsliv , som først skrev om saken i Norge, skriver at den engelske avisens korrespondent i Persiabukta har sett Lund i selskapets lokaler.

Saudi Aramco er verdens største oljeselskap, heleid av den saudiarabiske staten, og ledes av oljeminister Ali al-Naimi.

Les også: Helge Lund: – Jeg har aldri forhandlet lønn

Saudi Arabias visekronprins har lagt frem planer om å delprivatisere og børsnotere Saudi Aramco, noe som i så fall vil bli tidenes største børsnotering.

53-årige Lund sluttet i Statoil i 2014 etter ti år i stillingen og ble da toppsjef i olje- og gasselskapet BG Group. Han sluttet der da Shell overtok selskapet.

I juni ble det kjent at Lund blir styremedlem i oljeserviceselskapet Schlumberger. Den tidligere Statoil-sjefen har også skutt inn 43 millioner kroner i et investeringsselskap som blant annet skal gi gaver til veldedige formål.

Pengene kommer fra kompensasjonen han fikk da han gikk av som toppsjef for BG Group, ifølge den norske avisen.

Les også: Financial Times kaller Helge Lund en fotnote

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus