Meny

Storbritannia vil kutte selskapsskatten

Storbritannias finansminister George Osborne. Foto: Neil Hall ( Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias finansminister George Osborne vil kutte selskapsskatten til under 15 prosent for å friste bedrifter til å bli i landet.

Tiltaket kommer etter at folkeavstemningen endte med et flertall for utmelding av EU.

I dag er selskapsskatten på 20 prosent, og hvis Osborne får det som han ønsker, kommer skatten under 15 prosent, skriver Financial Times.

– Vi skal fokusere på horisonten og fremtiden og gjøre det beste ut av kortene vi har fått på hånden, sier finansministeren i det første intervjuet etter at brexit var et faktum. Skatteletten er en del av en fempunktsplan, som også inkluderer økt kinesisk investering i landet.

Storbritannia får den laveste selskapsskatten blant verdens ledende økonomier om skattelettelsen blir en realitet. Kuttet fører Storbritannia nærmere Irland, som har en selskapsskatt på 12,5 prosent, og vil trolig hisse opp EUs finansministre, som frykter «et kappløp mot stupet».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus