Meny

Streikende varsler blokade ved flyplassen i Tromsø

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parat og Norsk Transportarbeiderforbund mener at det foregår streikebryteri ved Langnes lufthavn i Tromsø og varsler blokade av flytankingen på flyplassen.

– Dette er en lovlig streik, og da må vi forholde oss til spillereglene. Men hvis den ene parten bryter dem, må vi sette i gang mottiltak, sier forbundsleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) til NRK.

Bakgrunnen er ifølge forbundet at en driftsleder i bedriften Flytanking AS har jobbet hele uken til tross for at alle ansatte er ute i streik.

– Usannheter

Tomas Jacobsson i Flytanking AS tilbakeviser anklagene om streikebryteri. Han sier det er snakk om en uorganisert ansatt som har vært på ferie, og som nå kommer tilbake på jobb i henhold til vaktplan.

– Jeg mener det er direkte usannheter som NTF og Parat påstår her. Vi har ikke brutt noen regler nå i forbindelse med streiken, sier Jacobsson.

Forbundsleder Johnson sier til NRK at de vil bruke lovlige midler, som å blokkere bedriften, dersom ikke Norsk Industri setter en stopper for praksisen.

Starter streik på Flesland

Fredag ettermiddag starter drivstoffstreiken på Flesland lufthavn i Bergen, skriver Bergens Tidende. Ifølge avisen kan det bety ful stopp for flytrafikken i Bergen. Trolig skal rundt 56.000 passasjerer lande eller lette på Flesland mellom fredag og søndag. Opptil 550 avganger og ankomster skal gjennomføres.

Etter bruddet i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri natt til lørdag, ble Parat-medlemmer tatt ut i streik i Bergen, Stavanger og Tromsø. Onsdag ble også ansatte ved Bodø og Værnes (Trondheim) tatt ut i streik. Meglingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus