Streikende varsler blokade ved flyplassen i Tromsø

Artikkelen fortsetter under annonsen

Parat og Norsk Transportarbeiderforbund mener at det foregår streikebryteri ved Langnes lufthavn i Tromsø og varsler blokade av flytankingen på flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er en lovlig streik, og da må vi forholde oss til spillereglene. Men hvis den ene parten bryter dem, må vi sette i gang mottiltak, sier forbundsleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) til NRK.

Bakgrunnen er ifølge forbundet at en driftsleder i bedriften Flytanking AS har jobbet hele uken til tross for at alle ansatte er ute i streik.

– Usannheter

Tomas Jacobsson i Flytanking AS tilbakeviser anklagene om streikebryteri. Han sier det er snakk om en uorganisert ansatt som har vært på ferie, og som nå kommer tilbake på jobb i henhold til vaktplan.

– Jeg mener det er direkte usannheter som NTF og Parat påstår her. Vi har ikke brutt noen regler nå i forbindelse med streiken, sier Jacobsson.

Forbundsleder Johnson sier til NRK at de vil bruke lovlige midler, som å blokkere bedriften, dersom ikke Norsk Industri setter en stopper for praksisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Starter streik på Flesland

Fredag ettermiddag starter drivstoffstreiken på Flesland lufthavn i Bergen, skriver Bergens Tidende. Ifølge avisen kan det bety ful stopp for flytrafikken i Bergen. Trolig skal rundt 56.000 passasjerer lande eller lette på Flesland mellom fredag og søndag. Opptil 550 avganger og ankomster skal gjennomføres.

Etter bruddet i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri natt til lørdag, ble Parat-medlemmer tatt ut i streik i Bergen, Stavanger og Tromsø. Onsdag ble også ansatte ved Bodø og Værnes (Trondheim) tatt ut i streik. Meglingen omfatter selskaper som leverer bensin og drivstoff.