7.500 riggarbeiderne tapte i Høyesterett

7.500 riggarbeidere som gikk til gruppesøksmål for å få nattillegg medregnet i sitt pensjonsgrunnlag, tapte i Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Industri Energi og SAFE anla i 2011 et felles gruppesøksmål på vegne av 7.500 medlemmer i 18 bedrifter tilsluttet Norges Rederiforbund. Kravet var at nattillegget skulle inngå i pensjonsgrunnlaget for tariffestede, kollektive pensjonsordninger innenfor offshoresektoren.

De tapte saken i Stavanger tingrett og vant i Gulating lagmannsrett, men Norsk Rederiforbund anket dommen til Høyesterett, som nå har kommet fram til at nattillegget ikke skal medregnes i pensjonsgrunnlaget

Advokat Alexander Lindboe i Industri Energi sier at han er fornøyd med at de vant fram med at nattillegget er et fast tillegg ut ifra en tolkning av foretakspensjonsloven, og at de dermed både vant og tapte i Høyesterett.

– Jeg kan ikke se annet nå enn at vi nå må bringe saken inn for Finanstilsynet og be de om å gi pålegg for at nattillegget skal medregnes i pensjonsgrunnlaget, sier Lindboe.

Høyesterett kom til at tariffavtalen er det sentrale avtalegrunnlaget, og at bedriftsvise pensjonsavtaler må fortolkes på denne bakgrunn, skriver Industri Energi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus