Danske arkitekter skal tegne vikingmuseum

Slik ser forslaget fra det danske arkitektbyråeet AART ut.
Slik ser forslaget fra det danske arkitektbyråeet AART ut.

Danske AART architects skal tegne det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AARTs bidrag « Naust » var ett av tre arkitektkontor som har forhandlet med Statsbygg siden april. De var da rangert først, og har beholdt posisjonen, melder NRK.

Det nye bygget blir med sine 13.000 kvadratmeter, opplyser arkitektfirmaet på sine nettsider. Det er tre ganger så stort som dagens museum.

– Oppgaven stilte store krav til sikkerhet og økonomi, og Naust har løst dette godt med utstillingsareal over bakkenivå, sa direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg da han presentere «Naust» som en vinnerkandidat tidligere i år.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har uttalt at byggingen kan starte tidligst rundt 2020. Han mener det er stor forståelse for og politisk vilje til at det må bevilges penger for å ta vare på kulturarven.

– Dette er våre pyramider, en del av verdens kulturarv. Vikingskipene er dessuten en av våre viktigste turistmål, uttalte han i en kommentar tidligere i vår.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus