Meny

Petroleumssektoren venter noe lysere tider

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det går mot færre oppsigelser og færre permitteringer i olje- og gassnæringen, ifølge NHOs økonomibarometer.

Tallene tyder på at situasjonen i arbeidsmarkedet er i ferd med å bli noe bedre. Andelen bedrifter som som opplyser at de vil gå til oppsigelser, er redusert sammenlignet med forrige undersøkelse, opplyser NHO.

Bedrifter innen både petroleumssektoren og industrien bidrar til nedgangen. Nivået er fortsatt høyt sammenlignet med tidligere år, men nedgangen tyder likevel på at det kan bli færre oppsigelser og dermed færre arbeidsledige.

Imidlertid er andelen som melder at det kan bli aktuelt med permitteringer, om lag uendret. Men her er situasjonen litt lysere for olje- og gassnæringen: Oversikten viser en reduksjon i kommende permitteringer i petroleumsintensive bedrifter.

I perioden 2012 til 2015 falt andelen bedrifter som slet med å få tak i kvalifisert arbeidskraft. Hittil i år har denne indikatoren flatet ut. Det kan bety at overskuddet av arbeidssøkere er i ferd med å avta, slik bedriftene opplever det.

Det er likevel for tidlig å friskmelde arbeidsmarkedet, mener NHO, som minner om at bedriftene anslår om lag nullvekst i år. Samtidig er forventningene til sysselsettingsvekst i 2017 noe bedre.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus