Meny

Norwegian nektet ny flytillatelse i USA

Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske samferdselsdepartementet, melder nyhetsbyrået Dow Jones. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske transportdepartementet.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i flyselskapet Norwegian sier imidlertid at dagens beslutning betyr at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK (NUK).

– Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. Departementet har ikke innvilget søknaden fra NUK om midlertidig tillatelse, sier Skånvik i en pressemelding.

Norwegians irske datterselskap Norwegian Air International Limited har siden 2013 ventet på en avgjørelse på sin søknad om flytillatelse til USA, derfor søkte det britiske datterselskapet Norwegian Air UK Limited om en spesiell tillatelse i desember.

Noe av grunnen til at saken har dratt ut, er iherdig argumentasjon fra konkurrenter og fagforeninger på begge sider av Atlanteren, som mener Norwegian vil bruke mannskap fra lavkostland og dermed uthule eksisterende rettigheter.

– Partene som går mot Norwegian UKs søknad, har reist en serie betydelige spørsmål, i mange tilfeller direkte overlappende med spørsmål som vi har foran oss i den fortsatt pågående prosessen som involverer søknaden til Norwegian Air International Limited, skriver USAs transportdepartement, ifølge Dagbladet.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus