Norwegian nektet ny flytillatelse i USA

Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske samferdselsdepartementet, melder nyhetsbyrået Dow Jones. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske samferdselsdepartementet, melder nyhetsbyrået Dow Jones. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norwegian får ikke ny midlertidig flytillatelse i USA av det amerikanske transportdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i flyselskapet Norwegian sier imidlertid at dagens beslutning betyr at departementet vil bruke enda mer tid på å behandle søknaden om en permanent flytillatelse for Norwegian Air UK (NUK).

– Tillatelsen vil være den samme som Norwegian allerede har i morselskapet Norwegian Air Shuttle. Departementet har ikke innvilget søknaden fra NUK om midlertidig tillatelse, sier Skånvik i en pressemelding.

Norwegians irske datterselskap Norwegian Air International Limited har siden 2013 ventet på en avgjørelse på sin søknad om flytillatelse til USA, derfor søkte det britiske datterselskapet Norwegian Air UK Limited om en spesiell tillatelse i desember.

Noe av grunnen til at saken har dratt ut, er iherdig argumentasjon fra konkurrenter og fagforeninger på begge sider av Atlanteren, som mener Norwegian vil bruke mannskap fra lavkostland og dermed uthule eksisterende rettigheter.

– Partene som går mot Norwegian UKs søknad, har reist en serie betydelige spørsmål, i mange tilfeller direkte overlappende med spørsmål som vi har foran oss i den fortsatt pågående prosessen som involverer søknaden til Norwegian Air International Limited, skriver USAs transportdepartement, ifølge Dagbladet.