Medier nedprioriteres i ny Facebook-formel

Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Facebook endrer formlene som setter sammen brukernes nyhetsstrøm. Innlegg fra venner og familie vil prioriteres framfor mediehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi forventer at denne oppdateringen kan forårsake at rekkevidde og trafikk vil avta for noen Facebook-sider. Men dette vil være avhengig av sammensetningen av dem som følger sidene, skriver Lars Backstrom som er «engineering director» i Facebook til Dagens Næringsliv.

Nyhetsstrømmen til Facebook-brukere styres av matematiske formler, kalt algoritmer. Når de endres, forandres prioriteten for hvilke innlegg brukeren ser.

– Jeg opplever at dette skjer kontinuerlig. Nå må vi bare ta tiden til hjelp og se om disse endringene forandrer vår distribusjon hos Facebook. Men dette forandrer ikke hverdagen i VG, sier avisens digitalredaktør, Ola Stensberg. VGs Facebook-side har 372.000 følgere.

Personvernpolicy