Industrikonsern konkurs – 92 mister jobben i Norge

92 personer mister jobben etter at deler av industrikonsernet Bandak har begjært oppbud, opplyser selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var konsernets hovedkontor og avdelingen Bandak Risør som begjærte oppbud tirsdag – virksomheten ved de øvrige avdelingene i Lunde, Ålesund, Florø, Stavanger og Malaysia vil bli forsøkt videreført.

Konsernet, som i hovedsak har vært underleverandør til olje- og gassindustrien, eies av to investeringsfond forvaltet av Johan H. Andresens Herkules Private Equity.

– Det er mitt inntrykk at DNB er villig til å gi direkte finansiering for drift av selskapene nedover i strukturen, men med unntak av de to som har meldt oppbud i dag, sier direktør Per Gunnar Borhaug til NTB.

DNB er den største kreditoren.

Fall i oljeprisen

Selskapet skriver i en pressemelding tirsdag ettermiddag at det dramatiske fallet i oljeprisen, store kutt i oljeinvesteringene og prispress har ført til redusert aktivitet og insourcing blant Bandaks kunder.

Dagens Næringsliv skrev tirsdag at hele konsernet er konkurs, og at 540 ansatte ville miste jobben, men dette ble senere korrigert av selskapet.

Etter nedleggelser i 2014 og 2015 og oppsigelser av 200 ansatte er det i dag 355 ansatte i Bandak. Av dem kommer 92 til å miste jobben som følge av oppbudet i morselskapet og Risør-avdelingen.

– Krevende prosesser

– Vi har gjennomført flere krevende kostnadsreduksjoner og nedbemanninger de siste par årene for å komme gjennom oljenedturen, men dessverre har ikke dette vært nok. Bandak Risør, der tapene er størst, er veldig hardt rammet av mangel på nye subsea utbyggingsprosjekter, sier Borhaug.

Eierne har konvertert gjeld til egenkapital og tilført frisk kapital flere ganger. Etter samarbeid med DNB ble likevel konklusjonen å legge ned morselskapet i Moss og det ene datterselskapet i Risør.

Bandak Group hadde en omsetning på 612 millioner kroner i 2015 og fikk et driftsunderskudd på 16 millioner kroner.

Personvernpolicy