Widerøe forsikrer passasjerene: – Vi har nok fuel

Widerøe må kanskje la passasjer stå igjen på flyplassen fordi de må fylle mer drivstoff på flyene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Widerøe må kanskje la passasjer stå igjen på flyplassen fordi de må fylle mer drivstoff på flyene. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Flyselskapet Widerøe toner kraftig ned konsekvensene av drivstoffstreiken ved flyplassen i Tromsø. – Vi har fuel nok, forsikrer informasjonssjef Catharina Solli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har tilgang til nok drivstoff, og fyller opp flyene på de andre lufthavnene vi flyr til, sier Solli til NTB.

Hun er opptatt av å avdramatisere konsekvensene så langt av streiken blant dem som leverer drivstoff til flyplassene. Så langt er 21 ansatte tatt ut i streik ved flyplassene i Tromsø, Stavanger og Bergen. Onsdag til uka blir streiken trappet opp, såfremt det ikke er oppnådd enighet mellom partene før den tid.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Widerøe, Silje Brandvoll, anslo overfor NRK søndag formiddag at Tromsø ville tom for drivstoff senest mandag formiddag. Det kunne få konsekvenser for passasjerene i Nord-Norge på grunn av vektbegrensninger på flyene.

– Det er kun ved svært dårlig vær at det kan bli innført reduserte vektgrenser. Da kan det være at vi må sette igjen en passasjer eller to, men sånn værvarselet er nå, ser det ikke ut til at det skal bli tilfelle med det første, sier Solli.

Fra 29. juni kan altså konflikten bli ytterligere trappet opp, og ansatte på flyplassene i Trondheim og Bodø vil da bli tatt ut i streik.

Personvernpolicy