Oljebransjen vil ha hjelp til å unngå bunnen

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norsk Olje og Gass sier kuttene i bransjen i en periode kan være dypere enn et fremtidig bærekraftig nivå tilsier. Dermed kan næringen miste kvalifiserte medarbeidere det kan bli bruk for på sikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for bransjeorganisasjonen, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, tror fortsatt behovet for folk i oljebransjen blir varig lavere, men tror det vil ligge høyere enn bunnen av bølgedalen, skriver Klassekampen. Han mener både bransjen og myndighetene bør se på hvordan situasjonen kan avhjelpes.

Les også: Statoil-sjefen: – Vi må tenke fundamentalt nytt

Dermed er arbeidsgiversiden på linje med fagforeningene, som sier det trengs tiltak for å hindre oppsigelser av ansatte det senere vil bli bruk for. Fagforeningene har foreslått å bruke ledig kapasitet til mer vedlikehold og plugging av brønner.

– Omfanget av plugging av brønner er på det riktige nivået i dag, så løsningen ligger ikke der. Man må heller se hvordan man kan tilrettelegge slik at flere prosjekter blir realisert, sier Schjøtt-Pedersen.

Les også: Fnyser av påstander om oljesubsidiering

Mens regjeringsplattformen inneholder et punkt om at regjeringen vil «vurdere endringer i petroleumsskattesystemet som kan bedre ressursforvaltningen og øke utvinningsgraden i felt i drift og nærliggende marginale felt», sa statsminister Erna Solberg (H) nylig at det ikke er aktuelt å endre skattereglene for næringen.

Personvernpolicy