Meny

Grande slår tilbake mot næringslivstopper

Venstre-leder Trine Skei Grande er lite imponert over næringslivstopper som mener Stortingets kontrollkomité legger seg opp i for mye. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande er lite imponert over næringslivstopper som mener Stortingets kontrollkomité legger seg opp i for mye. – De må gå en runde til med seg selv, sier hun.

I et intervju med Dagens Næringsliv slår Grande fast at fremtredende personer som har sittet i ledelse og styre i statlig eide selskaper, har en forpliktelse til å fortelle hva som har skjedd i de konkrete sakene.

– Jeg skjønner ikke hva de er så redde for. At så store gutter er så redde, er rart, sier Venstre-lederen.

Bakgrunn:  Partier vil ha omfattende høring om delstatlige selskaper

Bakgrunnen for utspillet er at flere erfarne næringslivstopper har sagt til avisen at de synes kontrollkomiteen går langt ut over sitt mandat og blander seg inn i eierstyringen av selskapene.

Grande mener det er betimelig å spørre seg hvordan vi skal kunne ha et næringsliv som klarer å forholde seg til norske og internasjonale lover.

– Hvis dette er et støtende spørsmål, ja da tror jeg at de må gå en runde til med seg selv, sier hun.

Les også:   Eier ser fram til å fortelle sin versjon i Westerdals-høring

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus