Meny

Politiet ransaker Googles kontorer i Frankrike

Journalister venter utenfor Googles Paris-kontor der franske etterforskere tirsdag gjennomfører en ransaking som ledd i en skattesak. 25 dataspesialister og medlemmer av en anti-korrupsjonsenhet deltar i aksjonen. Foto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fransk politi ransaker Googles hovedkontor i Paris som ledd i etterforskningen av en skattesak.

Etterforskningen ble satt i gang i januar på initiativ fra franske skattemyndigheter, opplyser påtalemyndigheten i landet. Anonyme kilder i finansdepartementet har tidligere sagt til franske medier at nettkjempen skylder 1,6 milliarder euro i skatt. Beløpet tilsvarer nesten 15 milliarder norske kroner.

Les også: Google viste fram ny modul-telefon

Franske myndigheter sier målet med tirsdagens ransaking er å undersøke om Google Ireland Ltd, med virksomhet i Frankrike, har unndratt skatt ved å ikke oppgi virksomhet i Frankrike til franske myndigheter.

– Vi følger fransk lov og samarbeider fullt ut med myndighetene for å svare på deres spørsmål, sier en Google-talsmann i en epost til DPA.

Les også: Nettgiganter øker omsetningen i Norge

Franske myndigheter opplyser at 25 dataeksperter og medlemmer av en antikorrupsjonsenhet deltar i aksjonen tirsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus