Meny

Punger ut med mer enn en milliard for Adele

Adele setter stadig nye rekorder, og nå har hun sikret seg en av tidenes mest verdifulle platekontrakter. Her fra prisutdelingen BRIT Awards i februar, der hun mottok flere priser. Foto: Stefan Wermuth (Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plateselskapet Sony graver dypt i lommene for å få verdensstjernen Adele i stallen sin.

Ifølge den britiske avisen The Sun skal Sony Music betale hele 90 millioner pund - i overkant av én milliard norske kroner - for å sikre seg avtalen, som i dag er ivaretatt av det uavhengige selskapet XL Recordings, som Playground Music til nå har hatt distribusjonsavtale med i Norge og i resten av Skandinavia.

– Vi har sikret oss Adele, som uten tvil er vår generasjons største stjerne. Dette er stort, sier en kilde i Sony ifølge avisen.

Se også : Ingen kjente Adele igjen - så begynte hun å synge

Dette blir i så fall tidenes dyreste platekontrakt for en britisk artist, en rekord Robbie Williams til nå har innehatt siden 2002, da han signerte en kontrakt med plateselskapet EMI til en verdi av 80 millioner pund.

Les også: Adele på pengetoppen

28 år gamle Adele Adkins debuterte i 2008 med albumet «19», som indikerte hennes alder på samme tidspunkt. Hun fulgte opp tre år senere med «21» i 2011, og slapp sitt foreløpig ferskeste album «25» ledet an av monsterhiten «Hello» like før jul i fjor. Aldershenvisningen på den siste platen viser hvor gammel hun var da hun begynte å jobbe med platen.

Se også: Så gøy! Adele lot seg styre av Ellen DeGeneres

«Hello» - som til nå er sett mer enn 1,5 milliarder ganger på YouTube, er bare en av mange hitlåter signert Adele, som til sammen har solgt mer enn 100 millioner plater - på mindre åtte år! Ikke verst for en artist som nekter strømmetjenestene tilgang til musikken sin, så her snakker vi stort sett om godt gammeldags platesalg av fysisk format.

Les også: Adele vil ha slutt på at Trump bruker låtene hennes

Hun er med det en av verdens aller største nålevende musikkstjerner, og har stor mulighet til å knuse gamle rekorder om suksessen fortsetter. Det er lite som tyder på at den er over, så sent som 1. mai spilte verdensstjernen for et fullsatt Telenor Arena på Fornebu under sin pågående verdensturné. Og natt til mandag sikret Adele seg tre statuetter under årets Billboards Awards da hun mottok priser både som årets artist og årets kvinnelige artist, samt for årets albumutgivelse. Fra tidligere har hun blat annet hele ti Grammy-priser stående på peishyllen.

Internasjonalt er det kun Michael Jackson, U2 og Jay-Z som ifølge The Sun har hatt mer verdifulle platekontrakter.

Se Adeles nyeste musikkvideo «Send My Love (To Your New Lover)»:

Les også:

Rekordmange konserter i Oslo i år

Adeles kara­oke­stunt tar verden med storm

Adele sjok­ke­rer: Lot seg styre av Ellen DeGeneres

Adele stoppet konserten – gjorde rørende gest

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus