Hillary Clinton vil stanse Norwegian

Norwegian-sjef Bjørn Kjos får motstand fra demokratenes Hillary Clinton, som ber president Barack Obama nekte Norwegian flyttillatelse i USA.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos får motstand fra demokratenes Hillary Clinton, som ber president Barack Obama nekte Norwegian flyttillatelse i USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Clinton har sluttet seg til de mange kritikerne av Norwegians forsøk på å få tillatelse til å fly til og fra USA, ifølge nettstedet The Hill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå ber hun sittende president og partifelle Barack Obama stoppe Bjørn Kjos' USA-framstøt, skriver E24.

– Hillary Clinton oppfordrer Obama-administrasjonen til å ikke gå videre med prosessen som behandler Norwegian Air Internationals (NAI) søknad, sier sjefen for Clintons valgkamp, Nikki Budzinski, i en pressemelding.

NAI er Norwegians irskbaserte datterselskap, som formelt har søkt lisensen i USA. De fikk nylig et midlertidig «ja» fra amerikanske myndigheter. I dag flyr man på det norske moderselskapets lisens.

Les også: Nytt amerikansk lovforslag kan stanse Norwegian

Etableringen av NAI har vært upopulær hos fagforeninger på begge sider av Atlanteren, ettersom man frykter Norwegian skal bruke mannskap fra lavkostland, og med det uthule eksisterende rettigheter.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier til E24 at Norwegian i dag bruker amerikanske ansatte med konkurransedyktige vilkår. Han understreker videre at selskapet ønsker å gjøre akkurat det Obama-administrasjonen har bedt dem om.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: USA-beslutning om Norwegian utsatt med ti dager

– Det politiske spillet i Washington fortsetter og mange usannheter blir sagt for å tekkes fagforeninger med store lommebøker. Norwegian gjør akkurat som Obama-administrasjonen har bedt om, nemlig skaper arbeidsplasser i USA, sørger for økt turisme og gir amerikanske reisende mulighet til flyreiser de har råd til, sier Sandaker-Nielsen.