Meny

Hillary Clinton vil stanse Norwegian

Norwegian-sjef Bjørn Kjos får motstand fra demokratenes Hillary Clinton, som ber president Barack Obama nekte Norwegian flyttillatelse i USA. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Clinton har sluttet seg til de mange kritikerne av Norwegians forsøk på å få tillatelse til å fly til og fra USA, ifølge nettstedet The Hill.

Nå ber hun sittende president og partifelle Barack Obama stoppe Bjørn Kjos' USA-framstøt, skriver E24.

– Hillary Clinton oppfordrer Obama-administrasjonen til å ikke gå videre med prosessen som behandler Norwegian Air Internationals (NAI) søknad, sier sjefen for Clintons valgkamp, Nikki Budzinski, i en pressemelding.

NAI er Norwegians irskbaserte datterselskap, som formelt har søkt lisensen i USA. De fikk nylig et midlertidig «ja» fra amerikanske myndigheter. I dag flyr man på det norske moderselskapets lisens.

Les også: Nytt amerikansk lovforslag kan stanse Norwegian

Etableringen av NAI har vært upopulær hos fagforeninger på begge sider av Atlanteren, ettersom man frykter Norwegian skal bruke mannskap fra lavkostland, og med det uthule eksisterende rettigheter.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier til E24 at Norwegian i dag bruker amerikanske ansatte med konkurransedyktige vilkår. Han understreker videre at selskapet ønsker å gjøre akkurat det Obama-administrasjonen har bedt dem om.

Les også: USA-beslutning om Norwegian utsatt med ti dager

– Det politiske spillet i Washington fortsetter og mange usannheter blir sagt for å tekkes fagforeninger med store lommebøker. Norwegian gjør akkurat som Obama-administrasjonen har bedt om, nemlig skaper arbeidsplasser i USA, sørger for økt turisme og gir amerikanske reisende mulighet til flyreiser de har råd til, sier Sandaker-Nielsen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus