Meny

Åpnet hotellet etter nesten fire uker med streik

Hotelldirektør Tarje Hellebust er glad for at partene kom til enighet, og mener gjenåpningen gagner både de organiserte og de uorganiserte ansatte ved hotellet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag ettermiddag kunne en blid hotelldirektør ta imot de første gjestene på Radisson Blu Plaza Hotell i Oslo etter å ha holdt stengt i nesten fire uker.

– Jeg er veldig glad for at vi nå kan åpne dørene igjen og ta vare på gjestene våre. Streiken har ikke vært en ønskelig situasjon verken for gjestene våre eller de ansatte, sier hotelldirektør Tarje Hellebust til NTB.

Han har jobbet på spreng for å kunne innlosjere gjester etter at streiken formelt ble avblåst klokken 12 lørdag, og tre timer senere sjekket de første gjestene inn på det nærmest folketomme hotellet. De blir tilbudt frokost søndag morgen, men den ordinære driften vil ikke være på plass før mandag.

Hotelldirektøren ønsker ikke å anslå hvor mye hotellet har tapt på å holde stengt.

– Vi må sette oss ned i etterkant og se på de økonomiske konsekvensene, men at det er alvorlig er det ikke noen tvil om.

Les også:  Hotellstreiken trappes opp igjen

Sjekket inn

Espen Kaarikstad fra Kristiansand var en av de første som sjekket inn på hotellet lørdag ettermiddag. Han skal bli på hotellet én natt.

– Jeg booket opprinnelig oppholdet gjennom en ekstern nettside, men hadde ordnet meg privat nå i forkant på grunn av streiken. Da jeg fikk høre at streiken var avblåst, tok jeg kontakt med hotellet og valgte å sjekke inn likevel.

Hotellgjesten sier at det viktigste var at partene kom til enighet. Han synes ikke det er så farlig at restaurantene ikke kan åpne ennå.

– Jeg får jo frokost, så det gjør ikke noe at det ikke er ordinær drift. Det viktigste er at situasjonen løste seg for de ansatte, sier Kaarikstad.

Les ogsåHotell- og restaurantstreiken utvidet på 17. mai

Tilbake på jobb

Rundt halvparten av de ansatte har vært tatt ut i streik, mens de uorganiserte har vært permittert.

En av de ansatte som ble hentet tilbake på jobb lørdag ettermiddag er servicemanager Marcus Grundy. Han er fornøyd med å være tilbake på jobb etter å ha vært hjemme i nesten fire uker.

– Jeg har vært permittert fordi hotellet har vært stengt. Vi var klar over at det kom til å skje på forhånd, men det er selvfølgelig dumt når det skjer. Det er deilig å få gjort litt igjen, ikke bare gå hjemme og vente på at det blir ferdig, sier han.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus