Meny

Tryg saksøkes for 378 millioner kroner av egne ansatte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsikringsselskapet Tryg er av rundt 600 nåværende og tidligere ansatte saksøkt for flere hundre millioner kroner for manglende pensjonsutbetaling.

– I 2007 sa styret i Tryg til de tillitsvalgte at de ikke vil endre pensjonsordningen for de ansatte. I 2014 velger de likevel å gjøre det. Derfor varsler vi søksmål, sier advokat Pål Behrens i Finansforbundet til Dagens Næringsliv.

Tryg flyttet sine ansatte fra ytelsespensjon til innskuddspensjon i 2007 – men de ansatte beholdt pensjonsopptjeningen de hadde hatt i ytelsespensjonen.

I 2007 sa daværende styreleder i Tryg, Stine Bosse, at det ikke ville bli endringer i den lukkede ytelsespensjonsordningen i fremtiden, «med mindre dette skulle være tvingende nødvendig fordi selskapets eksistens var avhengig av en slik endring».

En slik endring var ifølge Tryg nødvendig i 2014, og selskapet kuttet ut såkalt g-regulering av pensjoner under utbetaling, fordi det ble for dyrt.

Torsdag varslet Tryg at de er saksøkt for et beløp på rundt 378 millioner kroner som følge av manglende regulering av pensjonen til Tryg-ansatte. Beløpet tilsvarer tapt pensjon for de rundt 600 ansatte som mistet oppreguleringen av sin pensjon i 2014.

– Vi mener den endringen vi gjorde er innenfor det rammeverket som i sin tid ble avtalt. Vi er trygge på det vi har gjort er greit. Men det er en menneskerett å kunne være uenig. Da er det greit at saken prøves for retten, sier kommunikasjonssjef i Tryg, Ole Irgens.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus