Meny

Helleland: – Gode signaler fra Rema og Norgesgruppen

Rema 1000s åpningstider i pinsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturminister Lina Hofstad Helleland (H) sier hun er glad for at både Rema 1000 og Norgesgruppen nå lover å forholde seg til lovverket om søndagsåpne butikker.

Det vakte oppsikt at Rema 1000 i pinsen valgte å holde mange butikker åpne, bare med et tynt sperrebånd. Kjeden sa tiltaket ble gjort for å vise misnøye med konkurrenten Norgesgruppen, som de hevder har hatt søndagsåpne butikker i strid med lovverket i årevis.

Søndag kveld varslet likevel Rema at de ville avblåse praksisen med sperrebåndene etter at hensikten er oppnådd, ettersom konkurrenten Norgesgruppen bygger om flere av sine butikker.

Bakgrunn: LO, Kirken og Virke ber politiet ta pinseåpne butikker

Må følge loven

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til NTB søndag kveld at hun er glad over at de arge konkurrentene nå innfinner seg etter lovverket. Hun møtte både representanter for Rema 1000 og Norgesgruppen i forrige uke.

– Det er veldig gode signaler fra Rema og også fra Norgesgruppen der de har lyttet og hvor begge nå sier at de vil følge loven. Da forventer jeg at de vil gjøre det, sier Helleland.

Rema 1000 varslet i en pressemelding at de vil avslutte bruken av sperrebånd for å avgrense sine søndagsåpne butikker fra og med 17. mai. Bare butikker i turistkommuner og forretninger som har et salgsareal på lovlige 100 kvadratmeter vil fortsatt holde åpent, opplyser matvarekjeden.

Mer søndagshandel

– Vi ønsker ikke å drive ulovlig. Vi har bare tolket regelverket slik våre konkurrenter har gjort i mange år., sier Jan Frode Johansen, administrerende direktør i REMA Franchise.

Han sier markedet for søndagsåpne forretninger har økt mye den siste tiden, og hevder mye av ekspansjonen for konkurrentene har skjedd som følge av ulovlig virksomhet.

Les også:  Rema: – Over 80 konkurrenter har ulovlig søndagsåpent

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus