VG: Forslag til hotelløsning kan komme til uken

Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I løpet av uken som kommer, ligger det an til å komme et initiativ som kan få slutt på hotellstreiken, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streiken har vart i tre uker, og så langt har det ikke kommet konkrete forslag til løsning på konflikten. Ifølge VG var det ventet at det ville komme et initiativ før pinsen for å sikre driften i langhelgen og på 17. mai. Det skjedde ikke, men nå skriver avisen at arbeidsgiversiden antyder at den vil komme i gang med formell dialog med sikte på å finne en løsning i løpet av uken.

Les også: Hotellstreiken kan gå mot en løsning

– Vi er klare for dialog for å se om vi kan finne en løsning på konflikten, svarer informasjonssjef Vidar Grønli i Fellesforbundet.

Noe av det vanskeligste i årets konflikt er de ansattes ønske om lokal forhandlingsrett, noe NHO Reiseliv motsetter seg. Ifølge avisen skal arbeidsgiverne være innstilt på få i stand et kompromiss der de ansatte får rett til å diskutere lønn medledelsen en gang i året, uten at det fastsettes som en «tariffestet forhandlingsrett».

NHO Reiseliv ser for seg en løsning som ligger et sted mellom en eksisterende, men sovende rett til å drøfte «bedriftens lønnsfastsettelse» og de ansattes krav om lokal forhandlingsrett.

Les også: Mener Norges omdømme skades av hotellstreiken

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus