Meny

Konkurrenten.no saksøker Nettbuss for millionbeløp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Busselskapet Konkurrenten.no krever 102 millioner kroner i erstatning fra NSB-eide Nettbuss for ulovlig konkurranse.

Konkurrenten mener Nettbuss har brukt ulovlig statsstøtte til å kryssubsidiere omfattende tap på ekspressbussrutene, skriver saksøkeren i en pressemelding. Det private selskapet har siden 2002 utfordret Nettbuss på strekningen Oslo-Kristiansand, som har over an halv million passasjerer i året.

Søksmålet kommer i etterkant av flere ESA-saker. EFTAs overvåkingsorgan har blant annet kommet fram til at Aust-Agder fylkeskommune brøt EØS-regelverket da Nettbuss ble tildelt kontrakter for 1,2 milliarder kroner. I mai i fjor fikk Konkurrenten.no medhold i at Nettbuss hadde fått utbetalt ulovlig statsstøtte, penger myndighetene derfor ble pålagt å kreve tilbake fra selskapet.

Direktør Ole Engebret Haugen i Nettbuss Sør AS sier til Agderposten at selskapet ikke mener det er grunnlag for tilbakebetalingskravet knyttet til ESA-saken.

– Når det gjelder søksmålet fra Konkurrenten.no så har vi ingen kommentar til dette, da vi ikke har sett søksmålet eller saken fordi den foreløpig ikke er registrert inn hos Forliksrådet i Oslo, sier Haugen.

Søksmålet er ifølge Konkurrenten.no ventet å komme opp i Oslo tingrett til neste år eller i 2018.

Dette blir første gang en slik erstatningssak prøves for norske domstoler under EØS-avtalen og vi forventer at den vil skape presedens for fremtidige saker, sier advokat Jon Midthjell, som representerer selskapet.

Les også: Nettbuss må tilbakebetale over 80 millioner

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus