Konkurrenten.no saksøker Nettbuss for millionbeløp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Busselskapet Konkurrenten.no krever 102 millioner kroner i erstatning fra NSB-eide Nettbuss for ulovlig konkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurrenten mener Nettbuss har brukt ulovlig statsstøtte til å kryssubsidiere omfattende tap på ekspressbussrutene, skriver saksøkeren i en pressemelding. Det private selskapet har siden 2002 utfordret Nettbuss på strekningen Oslo-Kristiansand, som har over an halv million passasjerer i året.

Søksmålet kommer i etterkant av flere ESA-saker. EFTAs overvåkingsorgan har blant annet kommet fram til at Aust-Agder fylkeskommune brøt EØS-regelverket da Nettbuss ble tildelt kontrakter for 1,2 milliarder kroner. I mai i fjor fikk Konkurrenten.no medhold i at Nettbuss hadde fått utbetalt ulovlig statsstøtte, penger myndighetene derfor ble pålagt å kreve tilbake fra selskapet.

Direktør Ole Engebret Haugen i Nettbuss Sør AS sier til Agderposten at selskapet ikke mener det er grunnlag for tilbakebetalingskravet knyttet til ESA-saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når det gjelder søksmålet fra Konkurrenten.no så har vi ingen kommentar til dette, da vi ikke har sett søksmålet eller saken fordi den foreløpig ikke er registrert inn hos Forliksrådet i Oslo, sier Haugen.

Søksmålet er ifølge Konkurrenten.no ventet å komme opp i Oslo tingrett til neste år eller i 2018.

Dette blir første gang en slik erstatningssak prøves for norske domstoler under EØS-avtalen og vi forventer at den vil skape presedens for fremtidige saker, sier advokat Jon Midthjell, som representerer selskapet.

Les også: Nettbuss må tilbakebetale over 80 millioner