Åpen for alle - alltid

Vestlandet opplever inkassobyks

Over 1.700 selskaper kom i inkassoklisteret på Vestlandet i 2015. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Over 1.700 selskaper kom i inkassoklisteret på Vestlandet i 2015. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Andelen selskaper på som har fått inkassosak reist mot seg, har økt dramatisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at antallet inkassosaker på Vestlandet økte enormt i i 2015. I Hordaland økte inkassosakene med 23 prosent, Rogaland opplevde en økning på 26 prosent, mens Vest-Agder og Sogn og Fjordane gjorde inkassobyks på henholdsvis 28 og 20 prosent.

– Fra vårt ståsted fremstår økningen på Vestlandet som veldig stor. Det er for tidlig å si noe om dette er vedvarende og hvorvidt det vil velte flere selskaper, men dette er nok til at vi reagerer. Det er sjelden vi ser så store utslag på så kort tid, forteller markedssjef Ingjerd Thurmer i Kredinor i et intervju med Finansavisen.

Les også: Telenor har varslet Økokrim om to nye saker

Inkassovarsel inntreffer dersom kunden ikke betaler en faktura innen fastsatt frist. Det er ikke krav til at det sendes purring, men det skal sendes et inkassovarsel som tilfredsstiller kravene i inkassolovens paragraf 9, deriblant et betalingsfrist på minimum 14 dager.

Ifølge Thurmer gjelder den største økningen av inkassosaker selskaper som tidligere har hatt plettfri vandel.

– Mange av de nye selskapene med inkassosaker vil betale, men det er likevel oppsiktsvekkende at det er så mange av dem, sier Thurmer til Finansavisen.

Les også: Derfor er nordmenn trofaste mot banken