Telenor har varslet Økokrim om to nye saker

Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Telenor-sjef Sigve Brekke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gjennomganger i Telenor den siste tiden har avdekket to nye tilfeller av mulige kritikkverdige forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første forholdet gjelder mistanke om økonomisk kriminalitet og er anmeldt til lokale politimyndigheter, opplyser Telenor, uten å fortelle hvor dette skal ha skjedd. Telenor opplyser at selskapet av hensyn til etterforskninger er blitt bedt av de lokale myndighetene om ikke å gi ytterligere kommentarer til saken nå.

Det andre forholdet er fra Thailand, der selskapet DTAC gjennom sin interne revisjon oppdaget et avvik knyttet til leieavtalene for enkelte basestasjoner. Her vil den videre gjennomgangen vise om disse avtalene følger gjeldende retningslinjer, ifølge Telenor. Gjennomgangen vil bli ferdigstilt mot slutten av 2016.

Les også: To direktører går av i Telenor

Økokrim og Nærings- og fiskeridepartementet er orientert om begge sakene.

– Telenor har aktivitet i flere markeder med forhøyet risiko. Vår jobb er å sikre en forsvarlig forretningsdrift gjennom å avdekke, rapportere og håndtere krevende saker i tråd med våre etiske retningslinjer, sier konsernsjef Sigve Brekke.

– Høy etisk bevissthet blant våre ansatte er en avgjørende del av vårt sikkerhetsnett, sier han.

Sigve Brekke var selv administrerende direktør i DTAC fra 2002 til 2008 og øverste sjef for Telenor i Asia fra 2008 til 2015.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenor-konsernet.

Personvernpolicy