Meny

Nesten 6.000 i streik fra lørdag

Under en pressekonferanse mandag meldte Fellesforbundet at hotellstreiken trappes opp med nesten 2.500 medlemmer fra lørdag. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streiken i hotell- og restaurantbransjen blir nesten doblet på lørdag når nesten 2.500 medlemmer i Fellesforbundet trekker på seg de gule vestene. Kapasiteten ved pasienthotellet i Bergen blir halvert.

Etter at nærmere 3.500 medlemmer i 363 hoteller og restauranter i seks fylker gikk ut i streik i helgen, vil 2.447 kolleger i 209 bedrifter i seks nye fylker legge ned arbeidet fra lørdag.

I tillegg har Fellesforbundet varslet ytterligere opptrapping av streiken med 300 medlemmer i til sammen 151 bedrifter. Men de tas ikke ut før 12. mai ettersom de meldte seg inn i forbundet etter 6. april.

Les også:   Sykehushoteller får ikke dispensasjon fra streik

Streiken var et faktum etter at Fellesforbundet og NHO Reiseliv hadde meklet elleve timer på overtid sist lørdag. Fellesforbundet så ingen annen utvei enn å gå til streik blant annet fordi arbeidsgiversiden ikke ville gå med på kravene om lokal forhandlingsrett. Hvor langvarig streiken blir, er foreløpig helt i det blå.

– Foreløpig er det ingen kontakt mellom partene, opplyser Vidar H. Grønli, informasjonsansvarlig i Fellesforbundet, til NTB torsdag kveld.

Et av de klart mest betente temaene i denne konflikten er at streiken også rammer ansatte ved pasienthotellene ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og Ullevål sykehus i Oslo.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus