Åpen for alle - alltid

Nesten 6.000 i streik fra lørdag

Under en pressekonferanse mandag meldte Fellesforbundet at hotellstreiken trappes opp med nesten 2.500 medlemmer fra lørdag. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Streiken i hotell- og restaurantbransjen blir nesten doblet på lørdag når nesten 2.500 medlemmer i Fellesforbundet trekker på seg de gule vestene. Kapasiteten ved pasienthotellet i Bergen blir halvert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at nærmere 3.500 medlemmer i 363 hoteller og restauranter i seks fylker gikk ut i streik i helgen, vil 2.447 kolleger i 209 bedrifter i seks nye fylker legge ned arbeidet fra lørdag.

I tillegg har Fellesforbundet varslet ytterligere opptrapping av streiken med 300 medlemmer i til sammen 151 bedrifter. Men de tas ikke ut før 12. mai ettersom de meldte seg inn i forbundet etter 6. april.

Les også: Sykehushoteller får ikke dispensasjon fra streik

Streiken var et faktum etter at Fellesforbundet og NHO Reiseliv hadde meklet elleve timer på overtid sist lørdag. Fellesforbundet så ingen annen utvei enn å gå til streik blant annet fordi arbeidsgiversiden ikke ville gå med på kravene om lokal forhandlingsrett. Hvor langvarig streiken blir, er foreløpig helt i det blå.

– Foreløpig er det ingen kontakt mellom partene, opplyser Vidar H. Grønli, informasjonsansvarlig i Fellesforbundet, til NTB torsdag kveld.

Et av de klart mest betente temaene i denne konflikten er at streiken også rammer ansatte ved pasienthotellene ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og Ullevål sykehus i Oslo.