Westerdals tilbyr å tilbakebetale skolepenger

– Vi har strukket oss så langt vi har kunnet, sier Westerdals-rektor Trine Widerøe. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Westerdals mener tidligere studenter ikke har noen åpenbar sak, men skolen tilbyr likevel å tilbakeføre 50 millioner kroner av det som er betalt for mye i skolepenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hensynet til privatskolens omdømme veide tungt da Westerdals onsdag bestemte seg for å tilby et forlik, vedgår rektor Tine Widerøe.

Alle som studerte ved skolen fra høsten 2003 til overgangen til høyskole i 2010/2011 får tilbud om tilbakebetaling av 60 prosent av det som ble betalt inn for mye i skolepenger i disse årene.

Studenter på et treårig løp får mellom 40.000 og 62.000 kroner dersom de takker ja til forliket.

Ingen åpenbar sak

– Det er så langt vi er i stand til å strekke oss. Vi vurderer tilbudet som meget godt, men vi er selvfølgelig spent på responsen, sier Widerøe til NTB.

Hun understreker at Westerdals ACT Oslo ikke innrømmer noe juridisk ansvar på vegne av den tidligere Westerdals School of Communication (WSoC). Snarere tvert om.

– Denne saken har en økonomisk, en juridisk og en etisk side. Vi mener at de tidligere studentene ikke har noen åpenbar juridisk sak. Blant annet gikk de innbetalte studiepengene til gjennomføring av studiene, sier Westerdals-rektoren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Advokaten vår mener vi er rause, tilføyer hun.

Se intervju med rektoren i videoen øverst i artikkelen.

Omdømme

Hun legger ikke skjul på at det har vært en krevende prosess etter at det ble avdekket at tidligere studenter i flere år ble avkrevd mer i skolepenger enn det regelverket tillot.

– Vi forstår godt at de er opprørt. Derfor strekker vi oss så langt vi kan. Ikke minst også fordi saken har en betydelig omdømmeside. Vi håper virkelig å kunne løse dette uten en lang juridisk prosess, sier Widerøe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere studenter må svare på tilbudet innen 12. mai. De som eventuelt takker ja, fraskriver seg retten til å fremme nye krav mot skolen.

Les også: Westerdals tok for mye betalt av elevene i 10 år

Positivt

Advokatene som representerer studentene som har varslet søksmål, sier de må vurdere tilbudet inngående og drøfte saken med sine klienter før de vil kommentere utspillet fra Westerdals.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er positivt at Westerdals endelig har kommet med et konkret tilbud som hver enkelt av de rammede kan forholde seg til. Vi vil nå vurdere dette internt med våre klienter og vurdere detaljene i tilbudet grundig de nærmeste dagene, sier advokat Andreas Slettvoll som på vegne av advokatfirmaet Steenstrup Stordrange representerer rundt 900 tidligere Westerdals-studenter.

– Vi ser positivt på at det er kommet et tilbud. Jeg vil vurdere det skikkelig og deretter drøfte det med mine klienter, sier advokat Harald Strømstad i DLA Piper, som representerer rundt 400 tidligere elever.

Krav fra departementet

Westerdals-rektoren sier at forlikstilbudet kommer helt uavhengig av nyhetsmeldingen onsdag om at Steenstrup Stordrange nå også har varslet personlige erstatningskrav rettet mot tidligere administrerende direktør Nicolai Løvenskiold, tidligere rektor Tom Kvisle og tidligere styremedlem og adm.dir. Lars Eric Onarheim.

I tillegg har Kunnskapsdepartementet fremmet krav mot skolen etter at Dagens Næringsliv avslørte at forløperen, Westerdals School of Communications (WsoC), oppga uriktig informasjon til myndighetene og mottok uberettiget statsstøtte.