Meny

Er dette verdens beste sjef?

Alle de 2.000 ansatte får 1,2 millioner av sjefen

Grunnleggeren av yoghurt-selskapet Chobani, Hamdi Ulukaya, er ikke helt som andre sjefer. Nå gir han bort ti prosent av selskapet til de ansatte. Foto: Ruben Sprich / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag denne uken fikk de ansatte i yoghurt-selskapet Chobani seg en gledelig overraskelse. Sjefen deres, Hamdi Ulukaya, gir bort over en million til alle de ansatte i firmaet.

- Jeg har bygget opp noe som jeg aldri trodde skulle bli en så stor suksess, men jeg kan ikke se for meg at Chobani hadde utviklet seg slik uten alle de ansatte, sier Ulukaya til New York Times.

Tirsdag kom beskjeden fra youghurt-milliardæren til de ansatte som de aller fleste arbeidstakere bare kan drømme om. De ansatte får hver sin lille eierandel i selskapet i forbindelse med at det enten børsnoteres eller selges.

Selskapet til Ulukaya er tidligere blitt verdsatt til mellom tre og fem milliarder dollar, tilsvarende 25 og 40 milliarder kroner. Tar vi utgangspunkt i 25 milliarder kroner, betyr det at de ansatte i gjennomsnitt får i overkant av 1,2 millioner kroner.

Ifølge New York Times skal aksjene fordeles etter hvor lenge man har vært ansatt. De som har vært med fra starten av vil ifølge avisen få aksjer verdt over 8,2 millioner kroner.

– Det er bedre enn bonus eller lønnsforhøyelse. Det er det beste som kan skje fordi du får en bit av det du har bidratt til å bygge, sier en av de ansatte til New York Times.

Les historien om den gavmilde ordføreren: Gir ordførerlønnen til kommunen

Les også: Han er en av verdens beste sjefer

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus