Meny

Apples omsetning faller

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden 2003 har Apple lagt fram kvartalsresultat som viser fallende omsetning.

Apple har levert voksende omsetning i 51 kvartaler på rad. Men den 13 år lange rekken er nå brutt. I første kvartal i år var Apples omsetning på 50,6 milliarder dollar, sammenlignet med 58 milliarder dollar i fjorårets første kvartal. Nedgangen utgjør 13 prosent, viser kvartalsresultatet som ble lagt fram tirsdag.

Overskuddet i første kvartal utgjorde 10,5 milliarder dollar, ned fra 13,6 milliarder dollar i fjorårets første kvartal.

– Vi har gjort det ekstremt godt sett i lys av de økonomiske nedgangstidene, konstaterer Apple-sjef Tim Cook.

Det er særlig mobiltelefonsalget som har vist svakere utvikling. I årets tre første måneder solgte Apple 51,2 millioner mobiltelefoner. Det er mer enn mange analytikere på forhånd hadde ventet, men likevel mindre enn de 61 millioner mobiltelefonene som Apple solgte i fjorårets første kvartal.

Salget av mobiltelefoner utgjorde i årets første kvartal 32,8 milliarder dollar, nesten to tredeler av Apples samlede omsetning.

Salg av digitalt innhold og nettjenester bidro med 6 milliarder dollar til Apples omsetning i første kvartal i år, mens salg av data maskiner sto for 5,1 milliarder dollar og nettbrett 4,4 milliarder dollar.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus