Meny

Telenor øker inntektene

– Vi fikk mer enn fem millioner nye kunder i første kvartal, samtidig som vi fortsatte å forbedre både nettverk- og tjenestetilbud, sier Telenors konsernsjef Sigve Brekke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor fikk et resultat før skatt på 6.688 millioner kroner i første kvartal i år. Inntektene er i vekst, og antall abonnenter har økt med millioner i Pakistan, Myanmar og India.

Driftsinntektene lå på 33 milliarder kroner, opp 5 prosent fra samme periode i fjor, viser kvartalsrapporten for årets tre første måneder.

– Vi fikk mer enn fem millioner nye kunder, samtidig som vi fortsatte å forbedre både nettverk- og tjenestetilbud, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Han beskriver likevel konkurransen som intens i flere av markedene Telenor opererer i.

Abonnements- og trafikkinntektene fra mobilvirksomheten vokste med 6 prosent, mens lavere salg av mobiltelefoner og fallende inntekter fra fastnettet trakk i motsatt retning.

Les også:   LO og Telenor gjør nytt forsøk på å selge medieeierposter

Telenor fikk 2,2 millioner nye kunder i Pakistan i første kvartal, 1,8 millioner nye kunder i Myanmar og 1,5 millioner i India. Alt i alt har Telenor nå 208 millioner kunder verden over.

Situasjonen beskrives som vanskeligere i Thailand og Malaysia, der konkurransen er hard.

Les også:   Bonuskutt for Telenor-topper

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenor-konsernet.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus