Billigere for Telenor-kunder i Europa

Ved å gå over til et nytt abonnement kan Telenor-kunder fra tirsdag bruke mobilen over hele Europa med samme kostnader som hjemme. Nye EU-EØS-regler påbyr andre mobiltilbydere å fjerne roaming-avgiftene innen 15. juni neste år. Foto: Jan Haas / NTB scanpix
Ved å gå over til et nytt abonnement kan Telenor-kunder fra tirsdag bruke mobilen over hele Europa med samme kostnader som hjemme. Nye EU-EØS-regler påbyr andre mobiltilbydere å fjerne roaming-avgiftene innen 15. juni neste år. Foto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: Jan Haas / NTB scanpix

Telenor fjerner ekstrakostnadene ved å bruke mobilen på reise i Europa. Før 15. juni neste år må alle andre norske mobiltilbydere gjøre det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med fjerningen av roamingavgiften fra tirsdag er Telenor det første norske selskapet som fjerner prisforskjellen på mobil- og databruk i hele EU-EØS-området. Telenor tilbyr kostnadsfri overgang til abonnementer som fjerner roaming-utgiftene.

Mobilbrukere har opplevd å få kostbare overraskelser etter ferieturer der de har brukt telefonen som hjemme.

Sist fredag vedtok regjeringen å inkludere EUs regler om nettnøytralitet og internasjonal gjesting i EØS-avtalen. Denne forordningen slår fast at mobilkunder skal beholde sine nasjonale priser for samtaler og databruk når de er på reise i EU.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenorkonsernet.

Les også:

Telenor-problemer på Vestlandet

– Telenor, Telia og Phonera flår deg i utlandet

Bonuskutt for Telenor-topper

Personvernpolicy