Meny

Hagen ber regjeringen gjøre mer med arbeidsledigheten

Carl I. Hagen fotografert på talerstolen under helgens landsmøte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom regjeringen ikke klarer å få ned arbeidsledigheten nå, kan det koste dem valgseieren i 2017, mener Carl I. Hagen.

Frp-veteranen var med på å fremme et resolusjonsforslag i forkant av partiets landsmøte i helgen der ett av kravene var at arbeidsledigheten må tilbake til under 100.000 personer, skriver Klassekampen.

Nå ligger tallet på nærmere 140.000.

– Jeg må innrømme at jeg har forståelse for Jonas Gahr Støre når han sier «for lite, for sent», sier Hagen og viser til Ap-lederens kritikk av regjeringens arbeidsledighetstiltak.

Hagen ønsker seg klassisk motkonjunkturpolitikk. At man bruker mer i dårlige tider, og mindre når det går bra.

– Vi har muskler til å forsere en del fornuftige investeringer, som veier, bruer og tunneler. Vi kan omskolere folk fra oljebransjen til å kjøre gravemaskin og lastebil, sier Hagen, som legger til at helsevesen, skole og kommunale bygg er andre områder i offentlig sektor der en kan investere mer.

– Vi har levert en resolusjon der vi refererte til det rommet handlingsregelen gir for en mye mer offensiv finanspolitikk, og ba om at man fulgte opp dette i revidert og i statsbudsjettet for 2017. Målet må være at arbeidsledigheten ikkje stiger over 100.000 ledige, sier partiveteranen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus