Større underskudd enn ventet for Norwegian

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian hadde et underskudd før skatt på 992 millioner kroner i første kvartal mot et underskudd på 777 millioner kroner i samme kvartal i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet er dårligere enn analytikerne trodde på forhånd. Ifølge TDN Finans var det ventet et underskudd før skatt på 671 millioner kroner.

Det dårlige resultatet skyldes ifølge Dagens Næringsliv en kombinasjon av svak krone, negative drivstoffeffekter, høye leasingkostnader og fortsatt ekspansjon.

Les også: Norwegian får foreløpig ja på USA-søknad

Fyllingsgraden i første kvartal var på 85 prosent, opp 2 prosentpoeng fra fjoråret. Nærmere seks millioner passasjerer fløy med Norwegian i første kvartal i år, en økning på 17 prosent fra samme kvartal i fjor.

– I dette kvartalet har vi en underliggende resultatforbedring på 400 millioner kroner sammenlignet med fjoråret. Som tidligere fyller vi flyene meget godt. Vår langdistanseoperasjon blir stadig viktigere, samtidig som vi har en stabil og god utvikling i de øvrige markedene, ikke minst i Norden, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

– Flere forretningsreisende velger Norwegian, og vi har inngått flere viktige bedriftsavtaler dette kvartalet, legger han til.

Norwegian har lansert nye langruter mellom Paris og USA dette kvartalet, samt satt fem fabrikknye Boeing 737-800 og én Boeing 787-9 inn i rutetrafikk.