Meny

Større underskudd enn ventet for Norwegian

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian hadde et underskudd før skatt på 992 millioner kroner i første kvartal mot et underskudd på 777 millioner kroner i samme kvartal i 2015.

Resultatet er dårligere enn analytikerne trodde på forhånd. Ifølge TDN Finans var det ventet et underskudd før skatt på 671 millioner kroner.

Det dårlige resultatet skyldes ifølge Dagens Næringsliv en kombinasjon av svak krone, negative drivstoffeffekter, høye leasingkostnader og fortsatt ekspansjon.

Les også: Norwegian får foreløpig ja på USA-søknad

Fyllingsgraden i første kvartal var på 85 prosent, opp 2 prosentpoeng fra fjoråret. Nærmere seks millioner passasjerer fløy med Norwegian i første kvartal i år, en økning på 17 prosent fra samme kvartal i fjor.

– I dette kvartalet har vi en underliggende resultatforbedring på 400 millioner kroner sammenlignet med fjoråret. Som tidligere fyller vi flyene meget godt. Vår langdistanseoperasjon blir stadig viktigere, samtidig som vi har en stabil og god utvikling i de øvrige markedene, ikke minst i Norden, sier Norwegians konsernsjef Bjørn Kjos.

– Flere forretningsreisende velger Norwegian, og vi har inngått flere viktige bedriftsavtaler dette kvartalet, legger han til.

Norwegian har lansert nye langruter mellom Paris og USA dette kvartalet, samt satt fem fabrikknye Boeing 737-800 og én Boeing 787-9 inn i rutetrafikk.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus