Høyre omfavnet delingsøkonomi

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslaget om at Norge skal være positiv til delingsøkonomi fikk tilslutning til stor applaus fra Høyres landsmøte søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Delingsøkonomi er en forretningsmodell hvor privatpersoner selger tjenester eller leier ut eiendeler ved hjelp av formidlingsselskaper på internett. Overnattingstjenesten Airbnb, taxitjenesten Uber og bilutleietjenesten Nabobil er eksempler på delingsselskaper.

– Delingsøkonomi? Ja, takk, oppsummerte Heidi Nordby Lunde, da hun tok ordet under debatten om omstilling og arbeidsliv.

Les også: Uber inngår nytt gigantforlik

Forslaget fra fylkeslagene i Oslo, Rogaland og Sør-Trøndelag var foreslått avvist av resolusjonskomiteen. Men under debatten tok mange delegater til orde for at delingsøkonomi må tas inn i varmen.

Flere la vekt på at omstilling i økonomien betyr at vi må tenke nytt også på dette området. Reguleringen kan tilpasses i en ny situasjon, var omkvedet.

– Hvis vi skal omstille Norge, må vi begynne nå, sa Nordby Lunde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Skattedirektør: – Nærmer seg avtale med Uber

Fylkeslagene ba om at Norge stiller seg positive til nye forretningsmodeller innen delingsøkonomien, men oppdaterer og moderniserer regelverk for å sikre like konkurransevilkår i samme markeder for nye og gamle aktører.

Finansminister Siv Jensen (Frp) nedsatte nylig et utvalg som skal utrede delingsøkonomi. (©NTB)