DNB innrømmer å ha feilinformert Mæland

DNB innrømmer at de ikke ga riktig informasjon til næringsminister Monica Mæland i 2014. Foto: Anthony Dehez / AFP / NTB scanpix
DNB innrømmer at de ikke ga riktig informasjon til næringsminister Monica Mæland i 2014. Foto: Anthony Dehez / AFP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

DNB innrømmer at de ikke ga riktig informasjon til næringsminister Monica Mæland da hun i 2014 spurte banken om den hadde befatning med skatteparadiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I det svaret var det ingenting som tyder på dette. Og det viser at informasjonen om de 40 selskapene ikke hadde kommet opp på det tidspunktet. Og det er jo beklagelig, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB til TV 2.

– Svaret vi ga departementet i 2014 ble skrevet i god tro, understreker han.

Les også: To av tre mer negative til DNB etter Panama Papers

Aftenposten avslørte søndag at DNBs datterbank i Luxembourg har bistått kunder i å opprette 40 selskaper på Seychellene mellom 2006 og 2010.

DNB-sjef Rune Bjerke har uttalt at han ikke har hatt kjennskap til selskapene. Neste uke skal banken legge fram en redegjørelse for Næringsdepartementet.

Les også: Mæland spurte DNB om skatteparadiser

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus