DNB-topper hadde kontakt med Mossack Fonseca

DNBs konsernsjef Rune Bjerke har tidligere uttalt at verken han selv, DNB-styret eller konsernledelsen kjente til at DNB Luxembourg sendte rike kunder til skatteparadis ved hjelp av advokatfirmaet Mossack Fonseca.
DNBs konsernsjef Rune Bjerke har tidligere uttalt at verken han selv, DNB-styret eller konsernledelsen kjente til at DNB Luxembourg sendte rike kunder til skatteparadis ved hjelp av advokatfirmaet Mossack Fonseca. Foto: Carlos Jasso / Reuters

– Ingen overraskelse. Slik reagerer DNB på Aftenpostens opplysninger om at to nåværende toppsjefer var kontaktpersoner for advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama og mottok dokumenter om postboksselskaper på Seychellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Gitt de opplysningene som har kommet fram i denne saken, er det ingen overraskelse at våre folk i DNB Luxembourg hadde kontakt med Mossack Fonseca, sier informasjonsdirektør i DNB Even Westerveld til NTB.

Signerte dokumenter

Ifølge Aftenposten skal de to DNB-toppene ha mottatt dokumenter som handlet om administrasjonen av selskapene på Seychellene. En av dem har undertegnet en rekke dokumenter om postboksselskapene, ifølge avisa.

I advokatfirmaets interne registre er også en annen DNB-topp oppført som kontaktperson i DNB Luxembourg.

Les også: Halvorsen advarte DNB allerede i 2007

Avsløringen er en del av det internasjonale graveprosjektet Panama Papers.

Westerveld understreker at DNB nå er i gang med en intern undersøkelse for å få kartlagt alle omstendighetene i saken, men vil foreløpig ikke uttale seg om avsløringene vil få noen konsekvenser for de involverte.

– Vi setter pris på all informasjon som kommer fram nå. Så får vi komme tilbake til konsekvensene når redegjørelsen foreligger.

Undertegnet dokumenter

Aftenposten skal sitte på flere eposter som viser at den ene av de to administrerte en rekke av postboksselskapene. Ifølge avisa undertegnet han på vegne av DNB en rekke dokumenter i forbindelse med oppløsing av selskaper, i hovedsak i årene 2010 og 2011. På dokumentene står alle opplysninger om selskapenes egentlige eiere og tilknytningen til Seychellene og Mossack Fonseca.

Les også: DNB-sjefen sier han ikke visste om stråselskapene

De siste postboksselskapene på Seychellene ble oppløst etter lovendringer som innebar at aksjonærene ikke lenger kunne være anonyme.

DNBs konsernsjef Rune Bjerke har tidligere uttalt at verken han selv, DNB-styret eller konsernledelsen kjente til at DNB Luxembourg sendte rike kunder til skatteparadis ved hjelp av advokatfirmaet Mossack Fonseca.

SE VIDEO: Advokatfirmaet i Panama fraskriver seg ansvar

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus