Jensen: Glad DNB varsler at de har ryddet opp

Finansminister Siv Jensen (Frp) ser alvorlig på Panama Papers-avsløringen.
Finansminister Siv Jensen (Frp) ser alvorlig på Panama Papers-avsløringen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen håper Panama Papers-avsløringen vil sette fart på det internasjonale arbeidet mot skatteunndragelser, og er glad for at DNB sier de har ryddet opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er uheldig dersom norske finansinstitusjoner legger til rette for skatteunndragelser ved å bidra til å etablere strukturer som hindrer norske skattemyndigheter innsyn i informasjon om skattepliktige inntekter eller formuer. Vi er glad for at DNB har varslet at de har ryddet opp i saken, sier Jensen i en kommentar til skatteparadis-avsløringene.

Les også: DNB-styret har bedt Bjerke redegjøre om avsløringer

Jensen er glad for at skatteunndragelser og omgåelse av skatteregler endelig får bred internasjonal oppmerksomhet.

– Vi arbeider for økt innsyn og bekjempelse av skatteunndragelser globalt. Denne saken vil forhåpentlig sette fart i dette arbeidet internasjonalt, sier finansministeren.

Les også: Advokatfirmaet hevder Panama-avsløringene er straffbare

Selv om regjeringen ser alvorlig på at også norske banker tilrettelegger for selskapsstrukturer som gjør det mulig for skattytere å unndra midler fra beskatning i Norge eller i utlandet, fastslår Jensen at ingen foreløpig er mistenkt for å ha gjort noe kriminelt.

– Jeg vil presisere at det ikke er noe grunnlag for bekymring at norske skattytere oppretter selskapsstrukturer eller investerer midler i utlandet, og at slike strukturer, selv om de innbefatter lavskattland, ikke nødvendigvis har som formål eller medfører at skattyter unndrar midler fra beskatning.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus