Flere tatt for skatteunndragelse etter aksjoner

Finansminister Siv Jensen i samtale med skattedirektør Hans Christian Holte, politidirektør Odd Reidar Humlegård og direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet Sigrid Vågeng før et møte om kampen mot arbeidslivskriminalitet i januar i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen i samtale med skattedirektør Hans Christian Holte, politidirektør Odd Reidar Humlegård og direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet Sigrid Vågeng før et møte om kampen mot arbeidslivskriminalitet i januar i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samordnede aksjoner mot arbeidslivskriminalitet ga 200 millioner skattekroner i statskassen i fjor, viser foreløpige tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeidstilsynet, Nav, politiet og Skatteetaten i Oslo, Bergen og Stavanger innledet i 2015 et tettere samarbeid for å avdekke svart arbeid, trygdemisbruk og skatteunndragelser, og det er dette samarbeidet som har gitt resultater, skriver Aftenposten.

– Det tverretatlige samarbeidet fører til at vi avdekker mer og er bedre i stand til å reagere overfor lovbrytere, sier direktør Øivind Strømme i regionalavdelingen i Skatteetaten.

Ulike beregninger viser at staten taper mellom 110 og 420 milliarder årlig på skatteunndragelser.

Les også:

– Ikea har unndratt milliarder i skatt

Trygdesvindel for 302 millioner i 2015