Flere tatt for skatteunndragelse etter aksjoner

Finansminister Siv Jensen i samtale med skattedirektør Hans Christian Holte, politidirektør Odd Reidar Humlegård og direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet Sigrid Vågeng før et møte om kampen mot arbeidslivskriminalitet i januar i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finansminister Siv Jensen i samtale med skattedirektør Hans Christian Holte, politidirektør Odd Reidar Humlegård og direktør i Arbeids- og velferdsdirektoratet Sigrid Vågeng før et møte om kampen mot arbeidslivskriminalitet i januar i fjor. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samordnede aksjoner mot arbeidslivskriminalitet ga 200 millioner skattekroner i statskassen i fjor, viser foreløpige tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidstilsynet, Nav, politiet og Skatteetaten i Oslo, Bergen og Stavanger innledet i 2015 et tettere samarbeid for å avdekke svart arbeid, trygdemisbruk og skatteunndragelser, og det er dette samarbeidet som har gitt resultater, skriver Aftenposten.

– Det tverretatlige samarbeidet fører til at vi avdekker mer og er bedre i stand til å reagere overfor lovbrytere, sier direktør Øivind Strømme i regionalavdelingen i Skatteetaten.

Ulike beregninger viser at staten taper mellom 110 og 420 milliarder årlig på skatteunndragelser.

Les også:

– Ikea har unndratt milliarder i skatt

Trygdesvindel for 302 millioner i 2015

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus