Reitan-familien tar ut 200 millioner i utbytte

<p>Reitangruppens årsresultat for 2015 ble presentert av Odd Reitan fredag. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)</p>
Reitangruppens årsresultat for 2015 ble presentert av Odd Reitan fredag. Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Rema-gründer Odd Reitan og sønnene Ole Robert og Magnus Reitan deler 200 millioner kroner i utbytte fra Reitangruppen. Pengene skal blant annet brukes til å betale formuesskatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge 2015-regnskapet utbetalte Rema 1000 et utbytte på 250 millioner kroner til Reitan Handel, som er et datterselskap i konsernet Reitangruppen, skriver Dagens Næringsliv.

Rema-gründer Odd Reitan og de to sønnene hans eier en tredel hver av Reitangruppen, og tar ut 200 millioner kroner i utbytte, opplyser finansdirektør Kristin Genton i Reitangruppen.

Les også: Reitan vil ha en halv million ekstra fra Juritzen

Reitangruppen eies av holdingselskapene til dagligvaregründer Odd Reitan og sønnene

– Det er nå adgang til å ta ut utbytte gjennom året, og på senhøsten i fjor vedtok eierne å ta ut 200 millioner i utbytte fra Reitangruppen. De har ikke planlagt å ta ut utbytte for Reitangruppen i 2016, og pengene som ble tatt ut i fjor vil blant annet bli benyttet til å betale formuesskatt, sier Genton.

Les også: Ekspert: – Reitan virker desperat

Rema 1000 er Norges tredje største dagligvareaktør og hadde en markedsandel på 24,2 prosent i 2015. Samme år ble det solgt dagligvarer i Norge for 164 milliarder kroner eksklusiv moms, en vekst på 2,6 prosent fra året før.

Les også:

Reitan anmelder 120 søndagsåpne butikker

Bunnpris dropper Reitan som leverandør

Thon kjøper ut Reitan

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus