Meny

DN: Jay-Z mener Wimp var overpriset, vil kreve millioner

Den amerikanske rapperen Jay-Z bladde opp da han kjøpte strømmetjenesten Wimp, som ble omdøpt til Tidal. Nå mener han at prisen han betalte var alt for høy og krever millioner tilbake fra skandinaviske eiere. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jay-Z mener han betalte altfor mye for strømmetjenesten Wimp, og forbereder nå et søksmål som kan komme opp i hundremillionersklassen.

Flere norske og svenske selskaper har fått brev fra morselskapet til Tidal, Wimps nye navn etter Jay-Z' overtakelse. Det borger for at den amerikanske rapperen vil gå rettens vei for å få kompensert for å ha betalt for mye penger – 464 millioner svenske kroner – da han kjøpte den norske musikkstrømmetjenesten. Det samlede kravet kan komme opp i «hundremillionersklassen», ifølge Dagens Næringsliv.

Les også:  Spotify tar opp milliardlån

Hovedpåstanden i brevet som er sendt de tidligere eierne – først og fremst Schibsted som var største eier – er at Wimp hadde færre abonnenter enn det som ble oppgitt før kjøpet og at virksomheten var i vesentlig dårligere, økonomisk stand enn forespeilet.

– Vi stiller oss uforstående til brevet og eventuelle krav, skriver kommunikasjonsdirektør Anders Rikter i Schibsted til DN.

Han påpeker at det var full åpenhet rundt den finansielle rapporteringen, slik reglene er for børsnoterte selskaper.

Les også:   Forvirrede Jay Z-følgere kritiserer blendahvitt Tidal

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus