DN: Jay-Z mener Wimp var overpriset, vil kreve millioner

<p>Den amerikanske rapperen Jay-Z bladde opp da han kjøpte strømmetjenesten Wimp, som ble omdøpt til Tidal. Nå mener han at prisen han betalte var alt for høy og krever millioner tilbake fra skandinaviske eiere. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)</p>
Den amerikanske rapperen Jay-Z bladde opp da han kjøpte strømmetjenesten Wimp, som ble omdøpt til Tidal. Nå mener han at prisen han betalte var alt for høy og krever millioner tilbake fra skandinaviske eiere. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Jay-Z mener han betalte altfor mye for strømmetjenesten Wimp, og forbereder nå et søksmål som kan komme opp i hundremillionersklassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere norske og svenske selskaper har fått brev fra morselskapet til Tidal, Wimps nye navn etter Jay-Z' overtakelse. Det borger for at den amerikanske rapperen vil gå rettens vei for å få kompensert for å ha betalt for mye penger – 464 millioner svenske kroner – da han kjøpte den norske musikkstrømmetjenesten. Det samlede kravet kan komme opp i «hundremillionersklassen», ifølge Dagens Næringsliv.

Les også: Spotify tar opp milliardlån

Hovedpåstanden i brevet som er sendt de tidligere eierne – først og fremst Schibsted som var største eier – er at Wimp hadde færre abonnenter enn det som ble oppgitt før kjøpet og at virksomheten var i vesentlig dårligere, økonomisk stand enn forespeilet.

– Vi stiller oss uforstående til brevet og eventuelle krav, skriver kommunikasjonsdirektør Anders Rikter i Schibsted til DN.

Han påpeker at det var full åpenhet rundt den finansielle rapporteringen, slik reglene er for børsnoterte selskaper.

Les også: Forvirrede Jay Z-følgere kritiserer blendahvitt Tidal

Personvernpolicy