Meny

Spotify tar opp milliardlån

Strømmeselskapet Spotify tar opp lån på nærmere en milliard dollar i en avtale som kan tvinge fram en snarlig børsnotering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømmeselskapet Spotify tar opp lån på nærmere en milliard dollar i en avtale som kan tvinge fram en snarlig børsnotering.

Ifølge Wall Street Journal er det en rekke investorer som står bak lånet til det svenske selskapet. Men med pengene følger strengere krav til Spotifys virksomhet, skriver Expressen.

Gjelden kan konverteres til aksjer i selskapet, og ifølge den amerikanske finansavisen inneholder avtalen et strengt krav om børsnotering. Det er også flere punkter som straffer selskapet økonomisk dersom det ikke kommer på børs innen ett år. Blant annet vil lånerenten, som er på 5 prosent til å begynne med, øke med ett prosentpoeng for hvert halvår som går før børsnotering.

Les også:   Kygo med ny Spotify-rekord

Investorene får også 20 prosent rabatt på aksjekjøp når selskapet noteres, dersom det skjer innen ett år. Deretter økes rabatten med 2,5 prosentpoeng per halvår. Det hviler dermed et stort press på selskapet, som ifølge Wall Street Journal har planer om børsnotering innen to år.

Spotify har vært nødt til å hente inn store mengder kapital for å holde selskapet i gang. Konkurransen i strømmemarkedet øker, og tross brukbar omsetning, tapte selskapet 162 millioner dollar i 2014. Likevel er balansen fortsatt positiv, og i juni i fjor ble selskapet verdsatt til 8,5 milliarder dollar, noe som den gangen tilsvarte rundt 66 milliarder kroner.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus