Meny

1.750 piloter søkte jobb i SAS

Mange piloter uten fast jobb ønsker seg til SAS. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyselskapet SAS øker trafikken og har lyst ut 220 faste stillinger som piloter. Det førte til en flom av søknader fra ansatte i andre selskaper.

I løpet av kort tid kom det inn jobbsøknader fra 1.750 piloter, skriver Aftenposten. Ifølge avisen kommer søkerne fra andre selskaper i Europa, blant andre Norwegian og Ryanair, men er ikke ansatt i direkte i selskapene de jobber for.

– Dette er veldig mange søknader. Det er nok et uttrykk for at mange som i dag er ansatt i bemanningsselskaper, ikke i selskapet de flyr for, ønsker mer ordnede forhold. Vi ser at mange vil jobbe for SAS, der alle er ansatt direkte hos oss, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

Les også: Betydelig bedre kvartal enn ventet for SAS

Det høye søkertallet forteller en del om dagens pressede arbeidsmarked for piloter. Petter Førde, leder i Norsk Flygerforbund, sier mange piloter nå uteksamineres rett inn i ledighet, og han advarer unge mennesker mot å satse på dyr pilotutdanning i troen på at de raskt skal kunne skaffe seg en godt betalt flygerjobb.

– Det er overskudd på piloter, ikke bare i Norge, men i hele Skandinavia, sier Førde og understreker:

– Den som utdanner seg til pilot må være klar over at utdannelsen ikke kan brukes til noe annet enn å fly.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus