Meny

Skyssbåt til fire koster 33.000 per billett

Nordland fylkeskommune har subsidiert hver billett med skyssbåten mellom Tverfortlandet og Hemnesberget med 33.000 kroner per billett. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For to år siden mistet den lille bygda Tverfortlandet i Hemnes i Nordland fergetilbudet. På ti måneder er det løst inn kun 33 billetter til skyssbåten som kom som erstatning.

Det betyr at Nordland fylkeskommune har subsidiert hver billett med 33.000 kroner ettersom båttilbudet koster over én million kroner i året, melder NRK.

Skyssbåten går mellom Tverfortlandet og Hemnesberget to ganger i uken og er den eneste muligheten for de fire fastboende og hytteeiere i området til å komme seg ut av bygda ettersom det ikke går vei til stedet.

For to år siden ble Toventunnelen åpnet, og da var det slutt på fergetilbudet mellom Hemnesberget og Leirvika som beboerne på Tverfortlandet benyttet.

Å bruke 33.000 kroner til å subsidiere hver eneste fergebillett får støtte fra uventet hold.

– Det er et stort tall, men de som har bygd og bor der ute har gjort det med den forutsetning at fylkeskommunen og samfunnet har hatt et tilbud til dem, sier Dagfinn Olsen, Fremskrittspartiets gruppeleder i fylkestinget i Nordland.

Han understreker imidlertid at den dagen det ikke lenger er fastboende på stedet, så må hyttefolket komme seg på hytta ved egen hjelp.

– Den dagen det bare er fritidsboliger, så stiller ting seg i et annet lys og da kan vi nok ikke opprettholde et slik tilbud, mener Olsen.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus