Meny

70 ansatte blir sagt opp i Maersk Drilling

70 personer mister jobben i Maersk Drilling Norge når riggen Reacher når den er ferdig med oppdraget sitt for BP i september. Bildet viser Maersk Jutlander. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

70 personer mister jobben i Maersk Drilling Norge når riggen Reacher når den er ferdig med oppdraget sitt for BP i september.

Pressetalskvinne for det danske riggselskapet Helene Aagaard bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at av 130 personer som i dag jobber på Maersk Reacher, er det 70 ansatte som vil bli sagt opp. Andre omplasseres til andre prosjekter eller flytter med riggen ut.

I fjor ble to av selskapets rigger sendt ut av norsk sokkel. Én til dansk side og én i opplag i Frederikshavn. Og sommeren 2015 kom beskjeden om at Maersk måtte redusere bemanningen med 170 ansatte.

Les også:    230 mister jobben etter Statoils riggoppsigelse

Foreningsleder i Maersk ansattes forening Frode Larsen sier at stemningen i bedriften er avventende, og at det fremdeles er usikkerhet blant de ansatte.

Maersk Drilling har i dag syv rigger igjen på norsk sokkel. De fleste er på kontrakt frem til 2018 eller 2019. Men foruten Maersk Reacher, vil også Maersk Inspirer stå uten kontrakt etter at riggen avslutter et oppdrag for Statoil i desember.

I den siste markedsoppdateringen sin, skriver selskapet at riggindustrien står overfor store utfordringer i tiden fremover. Dette skyldes både investeringskutt som følge av lave oljepriser og en overkapasitet av rigger i markedet.

Les også:   Statoil varsler flere kutt, men ikke i stillinger

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus