Meny

Ap vil ha statlig milliardhjelp i sørvest

Vestlandet merker oljenedturen mest. Nå ber Ap staten om tiltak med mer kraft. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vestlandet er hardest rammet av oljenedturen, og nå krever Ap innsats. Partiets ordførere i Rogaland vil ha statlige midler til å sette i gang prosjekter for halvannen milliard kroner.

På partiets fylkesmøte i helgen var det mange som etterlyste mer kraftfulle tiltak fra regjeringen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi har en regjering som sitter og ser på mens folk i tusenvis mister jobbene sine. Vi krever at det blir satt inn statlige midler umiddelbart for å kunne holde folk sysselsatt mens vi venter på at konjunkturene skal snu, sier fylkesordfører Marianne Chesak. Over 32.000 har mistet jobben i Rogaland i løpet av mindre enn to år.

Les også: Rogalendinger sliter med boliglånet

Chesak sier månedene som kommer trolig vil føre til at en allerede vanskelig situasjon blir enda tøffere.

– Dette er en dramatisk situasjon. Vi trenger tiltak nå, med en gang. Det offentliges pengebruk i en slik situasjon vil være et verdifullt bidrag til private leverandører, sier hun.

Også i Hordaland var sysselsetting et hovedtema på Arbeiderpartiets fylkesmøte. Blant forslagene derfra er utvidet permitteringsperiode til 52 uker og økt vedlikehold på sokkelen. I tillegg ønsker fylkespartiet at statens nye investeringsfond for grønn teknologi, Fornybar AS, legges til Bergen.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus